Hellraid: The Escape

Hellraid: The Escape 1.20

Vlucht uit een angstaanjagende kelder

Hellraid: The Escape is een puzzelspel dat spelers onderdompelt in een macabere kerker waar je uit moet proberen te ontsnappen. De spelwereld lijkt op een hel waar je omringt bent door angstaanjagende wezens, skeletten en martelwerktuigen. De dood is in deze griezelkelder nooit ver weg. Jouw missie: zorgen dat je zo snel mogelijk kunt vertrekken.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Angstaanjagende omgeving
  • Geweldige graphics
  • Originele omgang met vijanden

TEGEN

  • Korte speelduur
  • Niet erg origineel spel
  • Veel bugs

Goed
7

Hellraid: The Escape is een puzzelspel dat spelers onderdompelt in een macabere kerker waar je uit moet proberen te ontsnappen. De spelwereld lijkt op een hel waar je omringt bent door angstaanjagende wezens, skeletten en martelwerktuigen. De dood is in deze griezelkelder nooit ver weg. Jouw missie: zorgen dat je zo snel mogelijk kunt vertrekken.

Zoek de uitgang!

In de inleidende beelden van Hellraid: The Escape wordt een personage op brute wijze vermoord door een wezen dat uit een nachtmerrie lijkt te komen. Dit is jouw lot in het spel, en je wordt wakker in een schrikbarende omgeving. Het spel begint in het graf van je karakter - dit open je door met je vinger over het scherm te bewegen. Je ogen vallen direct op de onbetrouwbare, sombere achtergrond, die de hoop dat Hellraid: The Escape een vrolijk spelletje wordt, volledig wegneemt. Er is weinig licht, de skeletten verzamelen zich her en der, monsters beheersen de plaatsen waar de folterspullen opgeslagen staan.

Het doel van Hellraid: The Escape is om de uitgang te vinden via de zeven verschillende kamers in het pand. Tijdens je zoektocht moet je items ophalen, verzamelen en verplaatsen. Dit helpt allemaal in de toekomst als je de deuren van de uitgang wilt openen. Door de elementen te activeren worden ook je vijanden in Hellraid: The Escape opgewekt. Deze kun je niet rechtstreeks aanvallen - je moet elke keer een puzzel oplossen en de omgeving verkennen om de slechte te doden.

Goed ontworpen puzzels

De manier van bewegen in Hellraid: The Escape is effectief en gemakkelijk. Je maakt gebruik van een joystick die je op elke gewenste plek op het scherm kunt plaatsen. De rechterkant van het scherm toont je jouw route. De elementen die je nodig hebt zijn eenvoudig te vinden. Hierna moet je ze in de juiste volgorde gebruiken om de uitweg te vinden. Hellraid: The Escape is verslavend, maar af en toe redelijk conventioneel. Ook is het spel niet erg origineel. Fans van het genre komen waarschijnlijk eenvoudig naar de uitgang. Je gooit stenen naar schakelaars, gebruikt spiegels om te reflecteren, verzamelt handige items en zet deze op een later moment in.

Wat wél origineel is aan dit spel, is dat je de vijand nooit direct aanvalt. Hiervoor moet je elke keer een puzzel oplossen om vervolgens de slechterik op afstand te doden.

Een angstaanjagende sfeer

Het grootste plusplunt van Hellraid: The Escape zijn de artistieke prestaties en de angstaanjagende sfeer. De 3D Unreal 3 engine doet wonderen en zorgt ervoor dat de beelden perfect te zien zijn op smartphones en tablets. De kamers van de kerker staan vol met elementen en details die je constant de kriebels geven. Het beeld blijft enigszins hetzelfde, maar dat neemt niet weg dat het goed ontworpen is.

De mooie graphics van Hellraid: The Escape worden begeleid door een verontrustende, donkere soundtrack die goed bij een horrorfilm zou passen. Daarnaast zorgen de geluiden van windvlagen, rinkelende kettingen en gekrijs in de verte voor extra kippenvel.

Helaas bevat Hellraid: The Escape ook wat onhandige bugs die ervoor zorgen dat je personages in een kamer blijft hangen. Dit is vooral onhandig als je al verder gevorderd bent in het spel.

Een beetje kort

Hellraid: The Escape is een beetje kort: we hadden graag nog even doorgespeeld toen we de uitgang bereikten. Het spel is over het algemeen goed gemaakt. De spelervaring en het design zorgen ervoor dat wij reikhalzend uitkijken naar een uitgebreidere versie van Hellraid: The Escape voor pc en consoles.

Meeste downloads Puzzels voor iphone

Meer
Hellraid: The Escape

Download

Hellraid: The Escape 1.20

Beoordelingen about Hellraid: The Escape